|

Umjetnici iz BiH nastupili u punom Carnegie Hallu

Umjetnici iz BiH nastupili u punom Carnegie Hallu
97
Klix.ba
1.2.2013. u 09:16
8
komentara
97

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U punoj koncertnoj dvorani Weill u Carnegie Hallu u New Yorku sinoć je održan vrlo uspješan koncert umjetnika iz BiH i SAD-a.
Publici u New Yorku su se predstavili pijanisti Dragan Opančić i Naomi Druškić, klarinetist Vedran Tuce, bas bariton Ivan Šarić te američki umjetnici gitaristica Tali Roth i pijanistica Simone Baron. Na koncertu su izvedena i djela bh. kompozitora Alishera Sijarića, Igora Karače, Dine Rešidbegovića i Đorđa Jovančića.

Ambasadorica BiH u SAD-u Mirsada Čolaković otvorila je ovaj koncert te izrazila zadovoljstvo što mladi umjetnici nastavljaju gajiti našu tradiciju i slati pozitivnu sliku o našoj zemlji u svijetu. Dodala je kako bh. diplomate i predstavnici SAD-a imaju vrlo kvalitetnu saradnju u Vijeću sigurnosti UN-a.

Prisutne je pozdravio i zamjenik generalnog sekretara UN-a Jan Eliasson, koji je rekao da je BiH ostala simbol zajedništva za cijeli svijet i da je to važno naslijeđe koje ostavljamo mladim ljudima.

Koncertu, koji je organizovala Američko-bosanska fondacija, prisustvovali su brojni zvaničnici UN-a, ambasadori akreditirani pri UN-u, generalni konzuli, muzički kritičari i novinari, kao i bh. građani koji žive u Americi.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...