{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjetnici iz BiH nastupili u punom Carnegie Hallu

1.2.2013. u 09:16
97
8
Umjetnici iz BiH nastupili u punom Carnegie Hallu
97
U punoj koncertnoj dvorani Weill u Carnegie Hallu u New Yorku sinoć je održan vrlo uspješan koncert umjetnika iz BiH i SAD-a.
Publici u New Yorku su se predstavili pijanisti Dragan Opančić i Naomi Druškić, klarinetist Vedran Tuce, bas bariton Ivan Šarić te američki umjetnici gitaristica Tali Roth i pijanistica Simone Baron. Na koncertu su izvedena i djela bh. kompozitora Alishera Sijarića, Igora Karače, Dine Rešidbegovića i Đorđa Jovančića.

Ambasadorica BiH u SAD-u Mirsada Čolaković otvorila je ovaj koncert te izrazila zadovoljstvo što mladi umjetnici nastavljaju gajiti našu tradiciju i slati pozitivnu sliku o našoj zemlji u svijetu. Dodala je kako bh. diplomate i predstavnici SAD-a imaju vrlo kvalitetnu saradnju u Vijeću sigurnosti UN-a.

Prisutne je pozdravio i zamjenik generalnog sekretara UN-a Jan Eliasson, koji je rekao da je BiH ostala simbol zajedništva za cijeli svijet i da je to važno naslijeđe koje ostavljamo mladim ljudima.

Koncertu, koji je organizovala Američko-bosanska fondacija, prisustvovali su brojni zvaničnici UN-a, ambasadori akreditirani pri UN-u, generalni konzuli, muzički kritičari i novinari, kao i bh. građani koji žive u Americi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: