Inicijative
0

Ulica za Duška Trifunovića

FENA
Pokret mladih Partije demokratskog progresa (PDP) pokrenuo je inicijativu da jedna ulica u Bosanskom Brodu dobije ime pjesnika i pisca Duška Trifunovića, koji je rođen u tom kraju, a preminuo je početkom 2006. godine u Novom Sadu.

Peticiju za tu inicijativu moguće je potpisati na sajtu http://www.nasgrad.com.

Potpisi prikupljeni onlajn bit će dostavljeni lokalnim vlastima s potpisima prikupljenim na Gradskom trgu, u okviru akcije koja je počela sredinom marta.

Inicijativa Savjeta mladih PDP ima do sada nekoliko stotina online potpisa.

Duško Trifunović rođen je 1933. u selu Sijekovac kod Bosanskog Broda. Napisao je više od 80 knjiga, od kojih su najbrojnije knjige poezije.

Njegove pjesme postale su i veliki hitovi na prostoru bivše Jugoslavije, poput "Glavo luda" i "Ima neka tajna veza". Autor je više od 300 tekstova za Bijelo dugme, Indekse, Nedu Ukraden, Jadranku Stojaković, Zdravka Čolića, Seada Memića Vajtu, Arsena Dedića, Gabi Novak, a pisao je i scenarije za više filmova.

Među potpisnicima peticije nalaze se i Želimir Altarac Čičak, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Gabor Lenđel, Mišo Marić, Željko Joksimović, Vlado Pravdić, Kornelije Kovač, Dado Topić i drugi.