|

Ukraden Banksyjev mural koji se nalazio na vratima pozorišta Bataclan u Parizu

Ukraden Banksyjev mural koji se nalazio na vratima pozorišta Bataclan u Parizu
4
Klix.ba
28.1.2019. u 08:26
297
komentara
4

dijeljenja
Ukraden Banksyjev mural koji se nalazio na vratima pozorišta Bataclan u Parizu Foto: Twitter
Ukraden je mural uličnog umjetnika Banksyja koji se nalazio na požarnim vratima pozorišta Bataclan u Parizu, prenosi CNN.
Riječ je o muralu koji je jedan od najpoznatijih anonimnih umjetnika na svijetu naslikao u čast žrtvama koje su na tom mjestu poginule u novembru 2015. godine.

"To je velika tuga, svi smo uznemireni. Banksyjev rad, simbol sjećanja, koji je pripadao svim mještanima Pariza i građanima svijeta nam je oduzet", saopćeno je iz ovog pozorišta.

Slika je prikazivala tužnu figuru s crno-bijelim velom, glave pognute prema zemlji. Ovaj mural imao je posebno značenje jer je naslikan na vratima Bataclana gdje je u terorističkom napadu u novembru 2015. godine poginulo 90 osoba.

Mural je nastao u junu prošle godine zajedno s nekoliko drugih radova koje je navodno naslikao britanski ulični umjetnik Banksy.

Reuters piše da je jedan policijski izvor naveo da su lopovi u kombiju ukrali vrata u petak navečer. Iako CNN piše da se ne može sa sigurnošću utvrditi da je Banksy autor ovog murala, Banksy je fotografiju ukradenog murala objavio na svom Instagram profilu.
Prijavi grešku


Komentari (297)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...