Krajem oktobra
149

Ugledni reditelj Diego de Brea stigao u Sarajevo, u Narodnom pozorišu postavit će "Kralja Leara"

Klix.ba
Uvaženi i ugledni slovenački reditelj Diego de Brea, veliki mag teatra, jučer je stigao u Sarajevo. U Narodnom pozorištu Sarajevo će postaviti jedno od najljepših djela svjetske klasične literature Shakespeareovog "Kralja Leara".

Premijera predstave je planirana za kraj oktobra 2017. godine i njome će ujedno Drama Narodnog pozorišta Sarajevo otvoriti novu umjetničku sezonu 2017/18. Predstava će biti realizovana u kooprodukciji Narodnog pozorišta i Festivala MESS, a uloga Kralja Leara povjerena je prvaku Drame NPS Izudinu Bajroviću.

Iz Narodnog pozorišta ne kriju zadovoljstvo i uzbuđenje zbog početka rada u novoj umjetničkoj sezoni.

"Sa nama će sarađivati najbolji teatarski umjetnici iz regije i očekujemo veliki progres na planu izbora i ostvarenja premijernog programa. Stekli smo kredibilitet koji nas stavlja u sami vrh umjetničkog djelovanja i u novoj sezoni želimo podići nivo umjetničkih vrijednosti za ljestvicu više. Publika nas je zadužila svojim ogromnim povjerenjem i moramo ići dalje sa željom da budemo još bolji, kreativniji, jači i glasniji", poručila je ovom prilikom Marijela Hašimbegović.

Nova umjetnička sezona Narodnog pozorišta bit će otvorena 15. septembra 2017. izvedbom operete "Kneginja Čardaša". Iz Narodnog pozorišta pozivaju publiku da dođu i uživaju u zabavnoj i veseloj Kalmanovoj opereti, prekrasnim arijama i zanimljivoj scenskoj izvedbi.