{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugledni austrijski akademik održat će niz predavanja u Sarajevu

F
18.11.2007. u 15:43
0
0
Ugledni austrijski akademik održat će niz predavanja u Sarajevu
0
Ugledni austrijski akademik održat će niz predavanja u Sarajevu
Sarajevo
U Sarajevu će gostovati eminentni stručnjak i predavač prof. dr. Horst Haselsteiner i održati niz predavanja o važnim temama vezanim za prošlost BiH i susjedstva. Dr. Horst gostuje u Sarajevu u organizaciji Austrijske kooperacije za nauku, kulturu i obrazovanje, Akademije nauka i umjetnosti BiH i Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
Kao gostujući predavač prof. Haselsteiner održat će niz predavanja na Akademiji nauka i umjetnosti BiH i Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na teme Osnove istočne politike Habsburške monarhije između kontinuiteta i promjene, Odnos Austro-Ugarske prema vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini, Kistijanizacija Evrope - između Rima i Bizanta, O prosvjetnoj politici Austro-Ugarske u BiH nakon okupacije i Velika Srbija - Velika Hrvatska - Ekspanzionističke ideje 19. stoljeća.

Prof Haselstener je od 1993. godine redovni profesor za istočnoevropsku historiju Univerziteta u Beču. Nosilac je brojnih naučnih odlikovanja i nagrada. Član je Austrijske akademije nauka, Mađarske akademije nauka, Katoličke akademije nauka u Beču te Akademije nauka i umjetnosti sudetskih Nijemaca iz Minhenu, a također član brojnih naučnih institucija i redakcija.

Autor je osam knjiga i preko 150 članaka objavljenih u austrijskim i stranim naučnim časopisima i zbornicima. U svojoj naučnoj karijeri održao je više od 350 predavanja na svim kontinentima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: