Kultura
3

Udruženje likovnih umjetnika BiH dobilo 25 novih članova

FENA
Admir Mujkić, predsjednik ULU BiH
Admir Mujkić, predsjednik ULU BiH
Kao i svake godine, tokom svog šezdesetogodišnjeg postojanja, Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) je, na osnovu konkursa, proširilo svoje članstvo za dvadeset i pet novih članova.

Svi novoprimljeni članovi, osim jednog, profesionalci su sa diplomama umjetničkih akademija.

Novoprimljeni članovi ULUBIH-a su: Kenan Abaz, Vedran Babić, Lejla Bajramović, Adis Bašić, Nedim Đikić, Admir Ganić, Amel Hodžić, Amer Hodžić, Lea Jerlagić, Maja Matašin, Esmir Osmić, Esmir Prlja, Maja Skenderović, Nedžad Šantić, Slobodan Vidović, Sanel Botić, Irfan Adilović, Mišel Boras, Jasmina Klinac, Enes Krluč, Aleksandar Marković, Tatjana Rukavina, Husein Šljivo, Arma Tanović i Dragan Topić.

Završetkom ovog prijema članstvo u ULUBIH-u se povećalo na četiri stotine članova. Osim osoba s teritorije Bosne i Hercegovine, u članstvu je i određeni broj osoba iz zemalja regiona i Evrope.

Zadatak Udruženja je da po osnovu odredbi iz Statuta ULUBIH-a svojim članovima pomaže u rješavanju njihovih statusnih, egzistencijalnih i društvenih potreba, odnosno participiranju i kreaciji u ukupnom umjetničkom, kulturnom i javnom životu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ULUBiH.