MZ Privor
0

Udruženje građana "Bolja budućnost"

FENA
Udruženje građana “Bolja budućnost” iz MZ Privor kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja organizator je desete manifestacije “Dani otpora Privor 1992. - Dani slobode Privor 2008.”.

I ove godine program ove vjerske, kulturne i sportske manifestacije ponudit će posjetiocima mnoge zanimljive sadržaje.

Ovih dana traje turnir u malom fudbalu čije je finale predviđeno za 10. august. Na turniru učestvuje 28 ekipa, a nagradni fond turnira je 7,5 hiljada KM.

Četvrtog augusta bit će otvorena „Izložba ratnih fotografija“ čiji je autor Akif Agić i upriličena promocija knjige “Crveni makovi”, Nedžada Milanovića.

Dan kasnije, u utorak 5. augusta, u programu „Večeri Bošnjačke kulture“ ilahije i sevdalinke interpretirat će članovi BZK ”Preporod” iz Prozora, Jajca, Gornjeg Vakufa, a nastupit će i KUD “Novotravničko biserje”.

Planiran je, također, “Marš mira linijama odbrane Privora“ kao i posjeta mjesta pogibije prvog privorskog komandanta Bedrudina Milanovića.

U naselju Pidre bit će položen temeljac za buduće spomen - obilježje u Boljkovcu.

Centralni dio manifestacije „Dani otpora Privor 1992. - Dani slobode Privor 2008.“ predvidjen je za 9. august, kada je planirano okupljanje svih učesnika kod spomen-česme u Voljevcu i posjeta šehidskim mezarjima u Svilićima i Voljevcu.