Kultura
9

Udruženja umjetnika BellArte organizuje večer šansona "Here's to life"

Klix.ba
U produkciji Udruženja umjetnika BellArte nakon nekoliko mjeseci priprema za kraj 2015. godine bit će predstavljen jedinstveni muzičko-scenski performans "Here's to life" - večer šansona.

U petak, 27. 11. 2015. godine u sarajevskom Coloseum Clubu sa početkom u 21 sat organizatori su pripremili program namijenjen svim nepopravljivim romantičarima i ljubiteljima direktnih stihova šansone.

Uživo uz BellArte orkestar i vrhunske izvođače publika će imati priliku putovati kroz vrijeme uz hitove legendarnih šansonijera i uz najljepše zvuke i emocije šansone, pjesme prepoznatljive po snazi svog teksta, muzike i interpretacije.

"Ponosni smo da za kraj ove godine ispred Udruženja umjetnika BellArte možemo predstaviti još jedan veoma značajan projekat sa mladim i talentovanim umjetnicima ove zemlje koji će i ovaj put dokazati da u ovo strašno vrijeme kada je kulturna scena na tankim nogama ipak postoje oni kojima je stalo i koji žele raditi dobre stvari", kazala je Nadža Pušilo, predsjednica Udruženja umjetnika BellArte.

Posebnost ovog koncerta je i to da se sve kompozicije izvode uživo bilo uz BellArte orkestar ili uz klavirsku pratnju praćenu različitim scenskim performansima. Na repertoaru se nalaze neke od najcjenjenijih kompozicija koje su izvodili Edith Piaf, Celine Dion, Frank Sinatra, Arsen Dedić, Leo Martin, Jadranka Stojaković, Dragan Stojnić i mnogi drugi.

"Prilikom izbora repertoara trudili smo se da odaberemo kompozicije koje svako od nas mnogo voli i koje zaista duboko osjeća. Najiskrenije se nadam da će publika uživati zajedno sa nama u nezaboravnim hitovima", izjavio je Marko Kalajanović, operski pjevač.

Veliki broj umjetnika stoji iza projekta, tako će u sklopu muzičko- scenskog performansa "Here's to life" nastupiti Aida Čorbadžić, Marko Kalajanović, Jelena Milušić, Đorđe Jovančić, Tamara Ljubičić, Albina Huskić, Soit Ioan Vasile, Edhem Husić. Koreografiju je radila Dajana Zilić, dok se za kostime pobrinula Lana Lončarević.

Muzički producent projekta je Đorđe Jovančić. Kao rezultat uspješne saradnje ove grupe umjetnika bit će predstavljen i videospot, odnosno obrada pjesme "Here's to life" po kojoj je ovaj muzičko-scenski performans dobio ime.

Ulaz uz potrebnu rezervaciju je slobodan, a više detalja se može pronaći na Facebook stranici Udruženje umjetnika BellArte.

Udruženje umjetnika BellArte osnovano je 2010. godine u Sarajevu sa ciljem okupljanja umjetnika iz raznih oblasti radi saradnje za nove produkcije i zajednički kulturno umjetnički napredak.