Kultura
0

Udovica "Crocodile Huntera" napisala knjigu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Udovica Stevea Irwina je napisala knjigu o svom životu, jer se osjećala dužnom obratiti se milionima obožavatelja "Crocodile Huntera" širom svijeta koje je prošle godine također šokirala iznenadna smrt njihovog idola. Knjiga "Steve and Me: My Life With The Crocodile Hunter" bi trebala izaći 15. novembra, na Dan Stevea Irwina.

"Osjećala sam obavezu da učinim nešto kako bi ljudi mogli bolje razumjeti Stevea, odakle on dolazi, za šta se zalagao i šta smo tačno htjeli postići", kazala je 43-godišnja Terri Irwin u razgovoru za Associated Press u porodičnom zoološkom vrtu na sjeveroistoku Australije.

"Bila sam potpuno zaokupljena sobom i neizmjernom tugom koju osjećam, pa nisam ni pomislila na ostale. Tako sam došla na ideju da napišem knjigu koja bi pomogla ljudima da upoznaju Steveovu ljudsku stranu", dodala je majka dvoje djece koja je rođena u Oregonu (SAD).

Njen suprug, Steve Irwin, kojeg je cijeli svijet poznavao kao neustrašivog ljubitelja krokodila, zmija i svih drugih životinjskih stvorenja, umro je 4. septembra 2006. godine u 44. godini života od uboda raže tokom snimanja epizode njegovog svjetski poznatog TV showa posvećene podvodnom svijetu Australije.

Kako otkriva Associated Press, četiri mjeseca kasnije Terri Irwin, koja je bila 14. godina u sretnom braku sa ovim simpatičnim avanturistom, počela je pisati knjigu "Steve and Me: My Life With The Crocodile Hunter" i putovati po svijetu kako bi nastavila sa plemenitim porodičnim biznisom i mnoštvom projekata za svijet divljine.

Steve Irwin je iza sebe ostavio i dvoje male djece, kći Bindi (9) i sina Roberta koji će u decembru napuniti tek četiri godine.

  1. novembar je proglašen Danom Stevea Irwina, u znak sjećanja na njegov uzbudljiv i ispunjen život kao i misiju očuvanja svijeta divljine. Ovaj datum je ujedno i rođendan njegove omiljene kornjače sa Galapagosa Harriet koja je u junu umrla, a imala je čak 176. godina. Terri irwin je odlučila pomenuti datum iskoristiti i za lansiranje njene nove knjige.