Sarajevo
221

Učenici Druge gimnazije teatarskim projektom poručuju: Naša dužnost je da budemo ljudi

Piše: E. Lj.
Teatarski projekt "What I Want to Say But Never Will" dramske sekcije Druge gimnazije Sarajevo na engleskom jeziku, pod vodstvom profesorice Ide Avdibegović, bit će predstavljen 6. juna u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Projekt je inspirisan istoimenim djelom američkog autora i profesora Alana Haehnela.

Petnaest učenika Druge gimnazije su trominutnim performansom svojim kolegama skrenuli pažnju na anketu sačinjenu od tri pitanja: "Šta biste htjeli reći a nikada niste?", "Kome biste to rekli?" i "Zašto to nikada niste rekli?". Predstava "What I Want to Say But Never Will" sastoji se upravo od odgovora učenika koji su odlučili da se anonimno ispovijede, ne znajući da će njihove tihe bitke napokon dobiti glas kroz ovu izvedbu.

"Ovaj projekt postavlja pitanja na koja smo kao prijatelji, roditelji i nastavnici zaboravili, a koja su ključna za ispunjenje naše najvažnije dužnosti - da budemo ljudi", rekla je Avdibegović.

U predstavi učestvuju Tarik Rahmanović, Asja Muftić, Aida Topić, Feriha Babić, Iris Teftedarija, Ida Savić, Dženana Terzić, Arman Alecković, Hana Ćatić, Esma Fočak, Amna Pašanović, Din Hodžić, Iman Peljto, Džana Zerem i Mak Biser. Za produkciju su bili zaduženi Amina-Kamra Maglić i Marko Velimirović.

Ulaz na predstavu košta 5 KM, a svi prihodi će biti donirani Sigurnoj kući. Karte možete kupiti u prostorijama Druge gimnazije svakim radnim radnom od 11 do 14 sati ili na dan predstave od 19 sati u prostorijama SARTR-a. Rezervacije možete izvršiti putem maila [email protected], a kontakt broj za preuzimanje karata u Drugoj gimnaziji je 062 482 549.