{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici Druge gimnazije ovog vikenda će biti dio promjena u društvu

5.6.2017. u 18:25
15
2
Učenici Druge gimnazije ovog vikenda će biti dio promjena u društvu
15
Dobre Kote, Udruženje Svaki Student i Fondacija Izvor započeli su s realizacijom projekta ''The Miss Irby project'' čija je ideja ohrabriti mlade ljude da budu dio promjena koje žele da vide u svom društvu.
Inspiracija ovog projekta je Adeline Paulina Irby, porijeklom Engleskinja, koja je prije 150 godina došla u Sarajevo i započela školu za siromašne djevojke, a prva predavanja o životu Adeline Pauline Irby održana su u martu u Trećoj gimnaziji, Drugoj gimnaziji i Medicinskoj školi Bjelave.

Na predavanjima su učenici imali priliku čuti sve o Miss Irbynom životu i radu gdje su bili izazvani da potpišu obećanje za Miss Irby te dobili priliku da se uključe u praktičan rad projekta, odnosno reparaciju javnog prostora u okolini škole koju pohađaju.

Ovaj vikend, 10.i 11. juna, projekt će realizirati učenici Druge gimnazije čiji je cilj bio obnova prostora u prolazu između zgrada u ulici Husrefa Redžića 7-11 i Merhemića Trga na Ciglanama. Reparaciju ovog prostora radit će od 10 do 16 sati, a otvaranje repariranog prostora je u nedjelju, 11. juna u 18 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: