{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" u glavnom gradu Švedske

5.5.2014. u 14:11
135
0
"U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" u glavnom gradu Švedske
135
"U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" u glavnom gradu Švedske
Nakon izvođenja u sedam gradova Švedske, više nego uspješna turneja Kamernog teatra 55 sa predstavom" U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" kulminirala je izvođenjem pred prepunom salom Sődra Teatra u glavnom gradu Švedske, Stokholmu, a ispraćena je ovacijama i burnim aplauzima publike preplavljene emocijama i oduševljenjem predstavom i ansamblom jednog od najboljih bh. teatara.
Predstavi je prisustvovao i direktor Riksteaterna, Magnus Aspegren, koji je na koktelu upriličenom nakon izvođenja predstave izrazio zahvalnost Kamernom teatru 55 koji već treći put gostuje u Švedskoj i istakao da je impresionairan glumom, partnerskom igrom i načinom na koji je ansambl predstavio bolnu temu o kojoj nesumnjivo treba govoriti.

Također se zahvalio i udruženjima, članovima mreže Riksteaterna, u kojima djeluju bh. građani, a koji su dali nezanemariv doprinos uspješnoj organizaciji dvadesetodnevne turneje Kamernog teatra 55.

Na kraju obraćanja prisutnima Aspegren je izarazio želju da posjeti Sarajevo i Kamerni teatar 55 te da se upozna sa procesom rada i produkcijom predstava koje su na repertoaru, a najavio je mogućnost nastavka saradnje Riksteaterna i Kamernog teatra 55.

Dragan Jovičić, direktor Kamernog teatra 55, istakao je da ne postoje riječi kojima bi iskazao zahvalnost Riksteaternu za sjajnu organizaciju gostovanja i otvaranje mogućnosti da se susretnemo sa građanima porijeklom iz Bosne i Hercegovine, zbog kojih u prvom redu i gostujemo u ovoj zemlji. Također je izrazio želju da se, kako je i planirano u razgovorima sa producenticom Riksteaterna Figen Solmaz, saradnja nastavi i u 2015. godini.

Figen Solmaz, producentica Riksteaterna, koja je najviše bila angažovana na organizaciji ove turneje, zahvalila se svim učesnicima u projektu, prvenstveno udruženjima u Švedskoj te izrazila želju za nastavak saradnje sa Kamernim teatrom 55.

Suorganizatori predstave u Stockholmu, osim Riksteaterna, bili u bh. Društvo Neretva i APU mreža.

Reakcije publike i njihovo zadovoljstvo što su imali mogućnost vidjeti ovu predstavu, razgovarati i družiti se sa glumcima Kamernog teatra 55 ne samo u Stokholmu nego i u svim gradovima u kojima je predstava izvedena u toku turneje dokaz su da je Kamerni teatar 55 i ovaj put ispunio svoju misiju širenja kulture i zbližavanja ljudi, te da istina, umjetnost i kultura nemaju granice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: