U žiriju 5. Juventafesta Admir Glamočak, Marijana Petrović i Ena Kurtalić

F
FENA
24.8.2017. u 11:10
0
2
U žiriju 5. Juventafesta Admir Glamočak, Marijana Petrović i Ena Kurtalić
0
U žiriju 5. Juventafesta Admir Glamočak, Marijana Petrović i Ena Kurtalić
Ovogodišnji 5. Internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest bit će održan od 9. do 13. septembra u Sarajevu, a pred žirijem će ovaj put biti težak zadatak.
Žiri Juventafesta u prethodne četiri godine su činili brojni međunarodno priznati pozorišni stručnjaci iz BiH i inozemstva.

U skladu sa već uspostavljenom tradicijom da žiri Festivala čine vrhunski stručnjaci, žiri jubilarnog Juventafesta radit će u sastavu: Admir Glamočak, glumac, reditelj i redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Marijana Petrović beogradska glumica, pedagoginja i teatrologinja koja je u stalnom angažmanu kao glumica u Malom pozorištu "Duško Radović" u Beogradu i Ena Kurtalić, mlada glumica i plesačica koja je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a trenutno je na master studiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani.

Ovogodišnji žiri će imati težak zadatak da od osam predstava koje dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Slovačke izabere dobitnike Grand Prixa za najbolju predstavu na Festivalu i Specijalne nagrade žirija, saopćeno je iz Press službe Juventafesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: