{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U utorak predstava "Ovo je Jonesko, budalo"

S
30.4.2010. u 14:02
0
0
U utorak predstava "Ovo je Jonesko, budalo"
0
U utorak predstava "Ovo je Jonesko, budalo"
U utorak, 04.05.2010. godine sa početkom u 20,00 sati na sceni SARTR - a će biti odigrana predstava “Ovo je Jonesko, budalo“ u režiji Ferida Karajice.
Nedovoljno poznate drame Eugenea Ionescoa ( Pozdravi, Masakrarije, Čovjek s koferima, Putovanje u svijet mrtvih I Vikont ) nikada igrane na bih scenama , nude nam jednu potpuno drugačiju sliku o autoru koji je u svom dijelu tako jedinstveno secirao društvene promjene I zablude proslog 20. vijeka koje smo, s istim intenzitetom I bolnim pitanjima o funkciji istine I laznoj I korumpiranoj vlasti , prenijeli I u ovaj mladi vijek.

Kako se radi o kompilaciji Ionescovih tekstova koji su struktuirani u novu scenarističku formu s namjerom da Teatar prekine svoju šutnju ( umjetničku, intelektualnu, a ponajviše ljudsku) I iskoristi gotovo zaboravljeni krik pisca kao upozorenje svima nama da razmislimo, da nam ne bude svejedno, da se pokrenemo, da glasno reagiramo I učinimo sve u smjeru očuvanja dostojanstva I ljudskog življenja.

SARTR naslovom Ovo je Jonesko, budalo želi afirmirati i kulturni identitet Sarajeva kao svog grada prepoznatljivog ( svakodnevno se manje!) po svojoj urbanoj kulturi, lucidnoj duhovitosti, kritičkoj opservaciji I slobodoumlju I u umjetnosti grafita.

Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije Dani kantona Sarajeva, a ulaznice su besplatne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: