Bugojno
0

U utorak počinje 18. susret pozorišta lutaka BiH

FENA
Bugojno (Foto: Arhiv)
Bugojno (Foto: Arhiv)
Predstavom “Max Metalik”, reditelja Bojana Marića iz Beograda, koja će u utorak s početkom u 19 sati biti prikazana na platou Kulturno-sportskog centra, u Bugojnu će početi 18. susret pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Uz ovu, u pratećem dijelu Festivala publika će moći pogledati predstavu "Koliko je duga jedna priča", čiju režiju potpisuje Sunny Sunninsky iz Zadra, dok su tri predstave ("Božićna priča", "Alisa u zemlji čuda" i "Čovjek koji je nosio poljubac") rezultat ostvarene saradnje Festivala i Umjetničke akademije iz Osijeka.

U zvaničnom programu 18. susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH do 25. septembra u pozorišnoj dvorani bugojanskog KSC-a bit će prikazane predstave "Mali princ" u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović (Studio lutkarstva Sarajevo), "Mačak u čizmama" koju je režirao Drago Buka (Pozorište mladih Sarajevo), "Zaljubljeni ginjol" u režiji Jaroslawa Antoniuka (Lutkarsko kazalište Mostar), "Željezni dječak" u režiji Bonje Lungova (Dječije pozorište Republike Srpske) i predstava "Želim biti normalan", za koju je režiju uradio Todor Valov (Pozorište lutaka Mostar).

U sklopu Festivala planirana su druženja sa dječijim piscima te promocije nekoliko knjiga. Svoja djela predstavit će Ismet Bekrić ("Drveni konjić"), Ljubica Ostojić ("Princeza Ariel i Yo") i Šimo Ešić ("Kako se crta sunce").