{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U utorak otvaranje izložbe "Suočavanje sa klimom"

F
25.10.2010. u 20:14
0
0
U utorak otvaranje izložbe "Suočavanje sa klimom"
0
U utorak otvaranje izložbe "Suočavanje sa klimom"
U Muzeju grada Zenice će u utorak u 19 sati biti otvorena izložba “Suočavanje sa klimom” koju je pripremila Ambasada Švedske u BiH u saradnji sa Švedskim institutom, Muzejom grada Zenice i Goethe institutom.
Izložba će biti postavljena u Muzeju grada Zenice do 23. novembra, nakon čega će biti predstavljena i u drugim gradovima BiH.

“Suočavanje sa klimom” ima za cilj da potakne na razgovor o održivim društvima i podiže svijesnost o trenutnim problemima u vezi sa zaštitom okoliša.

Povodom održavanja Konferencije o klimi u Copenhagenu u decembru 2009. godine, grupa od 25 karikaturista je predstavila zabavne i alarmantne radove o klimatskim promjenama. Kako bi ilustrirali aktivno učešće Švedske u ovoj problematici, Švedski institut je izradio digitalnu izložbu “Suočavanje sa klimom” koja je dio zajedničkog zalaganja predstavnika Švedskog instituta u promicanju održivog razvoja u okviru kampanje “Suočavanje sa budućnošću - održivost na švedski način”.

Filmovi su odabrani od strane Goethe institute i Ecomove International, a program se sastoji od četiri dugometražna i šest kratkih filmova. Ovi filmovi vas mogu istovremeno i emotivno potresti, a i dobro nasmijati.

U vezi sa održavanjem izložbe Helena Lindholm, karikaturista koja će svoje radove predstaviti na izložbi i koja također radi kao ilustrator u dječjim časopisima u Švedskoj, održat će radionice u Muzeju grada Zenice 27. i 28. oktobra: 'Moja ribica u rijeci Bosni' - radionica za učenike osnovnih škola; 'Mali korak za čovjeka, a ogroman doprinos za zaštitu okoliša' - radionica za učenike srednjih škola i 'Oslikavanje klime' - radionica za prosvjetne radnike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: