{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U utorak otvaranje izložbe fotografija o običajima Hrvata u BiH

F
29.11.2009. u 13:57
0
1
U utorak otvaranje izložbe fotografija o običajima Hrvata u BiH
0
U utorak otvaranje izložbe fotografija o običajima Hrvata u BiH
U Umjetničkoj galeriji BiH u utorak, 1. decembra, u 19 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom "Život, običaji i pučka pobožnost Hrvata u BiH".
Na fotografijama su prikazani različiti detalji iz života, običaja i pučke pobožnosti Hrvata iz dvadesetak različitih lokaliteta u BiH.

Široki spektar tema na fotografijama prikazuje mnoge elemente tradicijske kulture Hrvata u BiH i to od tetovaža na rukama, hodočašća, zaruka, scena vjenčanja pa do onih koje su inspirirane legendama ili pjesmama.

Među fotografijama nalazi se i nošnja iz Ivanjske kod Banja Luke koja je u Kini 2004. u okviru izbora "Top model svijeta", u konkurenciji šezdeset nošnji iz cijelog svijeta, proglašena najljepšom nošnjom na svijetu.

Autor projekta je Zvonko Martić, karmelićanin iz Samostana i duhovnog centra "Karmel sv. Ilije" na Buškom jezeru u okolici Tomislavgrada, a autor fotografija je Jasmin Fazlagić.

Izložbu organizuje Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije

Ova izložba je ujedno i predstavljanje katoličkog kalendara za 2010. godinu.

Izdavači kalendara su Vrhbosanska nadbiskupija i Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Izložbu će otvoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup Vrhbosanski.

Izložba će biti otvorena do 10. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: