{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Umjetničkoj galeriji BiH prikazana izložba "Izloženosti"

F
14.5.2013. u 20:55
5
0
U Umjetničkoj galeriji BiH prikazana izložba "Izloženosti"
5
U Umjetničkoj galeriji BiH prikazana izložba "Izloženosti"
Centar za savremenu umjetnost, Sarajevo (SCCA) organizovao je prezentaciju posljednje bijenalne izložbe u okviru projekta SpaPort - međunarodnih izložbi savremene umjetnosti u produkciji Protoka - Centra za vizualne komunikacije, Banja Luka.
"Izloženosti" (oktobar - novembar 2010.) je drugo poglavlje dvogodišnjeg procesualnog rada kustosica iz Zagreba Ivane Bago i Antonije Majače, pod naslovom "Gdje se sve tek treba dogoditi".

U finalnom dijelu, "Izloženosti", javno su prikazane sve faze rada koje kustosice, sa brojnim akterima, učesnicima u ovom dvogodišnjem "work in progress", artikulišu kroz debate, radionice i na kraju, izložbi.

Izložba u Sarajevu, koju organizuje SCCA, jedna je od završnih akcija SCP-a (Švicarskog programa za kulturu za Balkan, koji je podržao čitav projekat), a sastoji se od selekcije radova predstavljenih na "Izloženosti" u Banjoj Luci 2010.

Na izložbi - prezentaciji učestvuju: Grupa 4 lica Omarske (Beograd), Lala Raščić (Sarajevo), Vahida Ramujkić (Beograd), Anja Bogojević i Amila Puzić (Abart, Mostar), Sandra Dukić i Boris Glamočanin (Banja Luka), Igor Bošnjak.

Selektorica Dunja Blažević je kazala da se radi o insertu jednog velikog projekta koji je realiziran u tri godine u Banjoj Luci.

"Od tridesetak ili više autora, autorica svih profila sam odabrala šest autora ili autorskih grupa ili pojedinačnih autora/autorica u čijem je fokusu BiH", kazala je Blažević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: