U Travniku najavili kolektivno vjenčanje parova, po jednu mladenku idu u Sarajevo

Piše: E. M./Klix.ba
10.3.2019. u 20:23
235
48
U Travniku najavili kolektivno vjenčanje parova, po jednu mladenku idu u Sarajevo
235
U Travniku najavili kolektivno vjenčanje parova, po jednu mladenku idu u Sarajevo Travnik (Foto: N. G./Klix.ba)
U Travniku će od 15. do 30. marta biti održana manifestacija "Dani Općine Travnik" u sklopu koje će biti održano tradicionalno kolektivno vjenčanje te brojni kulturno-zabavni sadržaji i rekordan broj sportskih događaja.
U zgradi Općine Travnik predstavljen je program obilježavanja, osme po redu kulturno-zabavne i sportske manifestacije "Dan općine Travnik" koja je jedna od najvećih i najsadržajnijih manifestacija jedne općine u cijeloj BiH koja obično traje dvije sedmice.

Ono što nas posebno raduje organizatore jeste to da interesovanje brojnih pojedinaca, udruženja, ali i javnih institucija za učestvovanjem u organizaciji iz godine u godinu je kontinuirano u uzlaznoj putanji.

"Dok pojedini sugrađani daju podršku iz gledališta, drugi opet svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog datuma daju aktivnim učestvovanjem u realizaciji brojnih aktivnosti. Sve to je zapravo rezultuiralo da ove godine imamo više od stotinu događaja, od čega se posebno izdavaja rekordan broj sportskih sadržaja u
kojima će učestvovati najviše do sada učesnika, njih čak 1480", kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica manifestacije.

Manifestacija je koncipirana tako da se događaji i aktivnosti organizuju na više lokacija na cijeloj teritoriji Općine Travnik, a Dizdar je ovom prilikom naglasila da će se i ove godine realizovati i tradicionalne aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik, te da će pored "Kajganijade", "Kluba neizlječivih Travničana" koji će ugostiti istaknutog travničkog profesora Janka Duića, biti upriličene i nove aktivnosti, poput druženja sa penzinisanim zaposlenicima i sa dosadašnjim načelnicima Općine Travnik.

Također, u posjetu ovim povodom u okviru svečane sjednice u Travnik dolaze i brojne inostrane delegacije iz bratimljenih gradova, ali i počasni gosti. Vrlo važna aktivnost koja se realizuje u okviru manifestacije jesu i zajednička vjenčanja, na koja su se ove godine imali priliku prijaviti parovi iz cijele BiH, a koja će se održati u prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad.

"Izuzetno smo ponosni na ovu aktivnost koja je postala prepoznatljiva, a također poziv parovima iz cijele BiH da budu dio prakse svečane organizacije zajedničkih vjenčanja za više parova u Travniku je imao jako lijep odjek, stoga imamo zakazanih pet zajedničkih vjenčanja, a po jednu mladenku idemo čak i u Sarajevo", istaknula je Dizdar.

Zajedničko vjenčanje je zakazano za subotu, 23. marta, a svi prijavljeni parovi će imati priliku iskoristi brojne usluge sasvim besplatno (usluge vjenčanja, šminkanja, frizure, vjenčanica, cvijeće, catering,..). Ni ove godine nisu izostavljeni ni oni najmlađi, koji će pored brojnih drugih sadržaja tokom trajanja manifestacije imati i jedan cijeli dan samo za njih koji će se realizovati pod okriljem događaja "Djeca su sreća najveća" u okviru čega će biti upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje.

"Djeca rođena na Dan Općine Travnik, od dana od kada se obilježava ovaj datum, proslavit će svečano zajedno rođendan. Neizostavni akteri u organizaciji i realizaciji brojnih kulturnih događaja su i javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik i Hrvatski kulturni centar Nova Bila koji su i ove godine aktivno doprinijeli u osmišljavanju programa obilježavanja manifestacije.

Organizatori preporučuju i pored svih najavljenih događaja i stalne postavke manifestacije u okviru kojih će u periodu od 15. marta do 15. aprila biti predstavljena izložba iz fundusa Gradske galerije "Antun Gojak" iz Makarske pod nazivom "Pronađena ljepota", zatim od 15. do 20. marta autor, Travničanima, dobro poznati foto-hroničar Slobodan Ličanin-Lika će predstaviti izložbu fotografija "Travnik u fotografiji", a 15. marta će biti otvorena i izložba Foto kluba "FOT Travnik" pod nazivom "FOTOBiH Travnik".

Manifestacija će bit obogaćena brojnim promocijama knjiga i filmova, foto izložbama, plesnim, glumačkim i umjetničkim performansima, edukativnim sadržajima, radionicama, školskim nagradnim takmičenjima, predstavama, ekološkim akcijama, danima otvorenih vrata brojnih javnih ustanova i udruženja i mnogim drugim zanimljivim sadržajima iz kulture i sporta.

Sve informacije o aktivnostima vezanim za manifestaciju "Dan općine Travnik" se mogu pratiti i putem Facebook stranice "Dani općine Travnik", gdje će biti objavljivana saopćenja i moguće izmjene programa Dana Općine Travnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: