20.-27. april
3

U takmičarskom programu 15. "Mostarske liske" osam predstava

Klix.ba
"Ćelava pjevačica"
U programu 15. Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska", koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar, ove je godine osam predstava. Festival će biti održan od 20. do 27. aprila, a sve predstave počinju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Selektor festivala ove je godine bio teatrolog Nedžad Fejzić koji je od prijavljenih 46 predstava predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije, u konkurenciju uvrstio sedam predstava. Posljednjeg dana festivala, 27. aprila, bit će izvedena predstava izvan konkurencije, u čast nagrađenih.

U konkurenciji festivala su predstave: "Ustav Republike Hrvatske" Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, "Sabirni centar" Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor, "Mirna Bosna" Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, "Sirena i Viktorija" Ferzeng teatra iz Beograda, "Ćelava pjevačica" Narodnog pozorišta Mostar, "Jedvanosimsoboakalomistobo" Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) iz Sarajeva.

Izvan konkurencije, u čast nagrađenih, posljednjeg dana festivala bit će izvedena predstava "Za umrijet od smijeha" Teatra Rugantino iz Zagreba.

Ulaznice za sve predstave su u prodaji. Cijena ulaznice za predstavu na festivalu "Mostarska liska 2018" je 10 KM, paket ulaznica za svih osam predstava u programu festivala "Mostarska liska" je 50 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 do 14 sati.