Jajce
0

U subotu koncert Lane Žužić

FENA
Solistički koncert Lane Žužić bit će održan 16. augusta u 20.00 sati u Domu kulture u Jajcu. Lana Žužić je mlada umjetnica koja muzikom, vrlo uspješno, na svjetskoj sceni promovira i grad u kojem je rođena, grad Jajce.

Lana svira klavirske melodije velikih kompozitora klasične muzike i pjeva poznate operske arije Mocarta, Schuberta, Chopena, Puccinija, Dvorzaka..... U muzičkim vodama je i cijela porodica, a Lanin brat Dino vrlo uspješno na klaviru prati Lanine nastupe.

U Jajcu se nalazi jedan od rijetkih i vrijednih primjeraka koncertnog klavira marke "petrof" grand poznat pod oznakom "mistral" koji je ovom gradu darovao Josip Broz Tito. Kako bi klavir mogla koristiti mladost grada Jajca i umjetnici koji posjećuju ovaj grad bila je potrebna njegova restauracija.

Ukupan prihod solističkog koncerta mlade Lane Žužić namijenjen je restauraciji koncertnog klavira Doma kulture u Jajcu. Radovi na restauraciji su završeni i Lana će biti prva umjetnica koja će zasvirati na ovom klaviru čija vrijednost se procjenjuje na oko 120.000 KM, saopćeno je danas iz Ureda načelnika Općine Jajce.