Kultura
0

U subotu godišnji koncert zbora "Pontanima"

FENA
U organizaciji Interreligijske službe "Oči u oči" i franjevačkog samostana Sv. Ante, u subotu 16. juna u toj će crkvi na Bistriku biti održan godišnji koncert zbora "Pontanima".

Na programu će biti djela vrhunske glazbene duhovnosti religija: A. Brucknera, L. da Vittorie, R. Thompsona, A. Vujića, P. I. Čajkovskoga, A. Arhangelskoga, S. Mokranjca i drugih autora, najavljeno je iz Interreligijske službe "Oči u oči".

Premijerno će biti izvedene i kompozicije s kojima će "Pontanima" ove godine nastupiti na drugom međunarodnom festivalu amaterskih pjevačkih zborova i ansambala "Musica Sacra a Roma", između 9. i 15. jula.

Riječ je o iznimnom kulturno-umjetničkom događaju pod pokroviteljstvom talijanskog ministarstva kulture, predsjednika pokrajine Lazio te kulturne i trgovinske komore grada Rima.

Nakon uspješne premijere u 2005. godini, kada se u Rimu okupilo više od 30 amaterskih pjevačkih zborova i ansambala iz Austrije, Kameruna, Tajvana, Cipra, Hrvatske, Njemačke, Rusije, Ukrajine, Gruzije, Grčke, Litve, Poljske, Portugala i mnogih drugih zemalja, organizatori su poziv za sudjelovanje u ovogodišnjem festivalskom programu uputili i zboru "Pontanima".