Novosarajevski književni susreti
0

U subotu dodjela priznanja "Novosarajevsko pero"

FENA
Dodjelom priznanja "Novosarajevsko pero" ove subote će biti završena međunarodna kulturna manifestacija "Peti novosarajevski književni susreti 2011".

To priznanje za ovu godinu dobit će Peter Andrej iz Slovenije u kategoriji - "međunarodna kulturna saradnja", Senada Smajić (Slovenija) u kategoriji - "bh. književna dijaspora", te Elma Velić iz BiH u kategoriji - "mladi autori“ za prvu neobjavljenu knjigu "U sazvježđu snova" - zbirka kratkih priča.

Knjiga autorice Elme Velić iz Bosanske Krupe proglašena je i najuspješnijom zbirkom kratkih priča prispjelih na javni poziv "Prva knjiga", raspisan za neobjavljenu prvu knjigu mladih autora iz BiH i dijaspore.

U okviru međunarodne književne večeri, centralne manifestacije Susreta, bit će upriličeno i predstavljanje autora iz BiH, regije i šireg područja, časopisa "Duhovne konekcije", te internacionalni festival kantautorstva Kantfest na kojem nastupaju kantautori iz Slovenije i Austrije.

Organizator Petih novosarajevskih književnih susreta je Udruženje za kulturu Novo Sarajevo (KNS), a tokom trodnevnog programa te manifestacije sudjelovalo je oko 90 autora iz deset država.