Dan državnosti
51

U Stocu promovisana knjiga "Bosna je veća od Evrope"

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Regionalni odbor Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Hercegovina, večeras u Stocu promovisala knjigu "Bosna je veća od Evrope" autora rahmetli Enesa Ratkušića.
Jedan od promotora profesor Mensud Medar prisjetio se vremena koje je proveo sa svojim prijateljem, preminulim novinarom Enesom Ratkušićem.

"Naša komunikacija bila je izdignuta na jedan viši nivo. Enesov književni opus može se pratiti u dvije ravni, romanesna forma i forma društvene kritike. U ovoj knjizi nalazi se pregled njegove socijološke kritike od 1994. godine do njegove smrti", kazao je Medar.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Promocija je upriličena u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, u prostorijama Centra za istraživanje i unapređenje duhovne i kulturne baštine u BiH - Stolac, a o knjizi su govorili Mensud Medar i Faruk Vele. Moderatorirao je Hasan Eminović.

Enes Ratkušić rodio se 1957. godine u Stocu, a po struci je bio profesor sociologije. Autor je pet knjiga proze, a svoje kolumne i eseje objavljivao je u brojnim domaćim i regionalnim medijima. Preminuo je 20. juna 2018. godine u Blagaju.