'Preporod' najavljuje
0

U srijedu svečani bajramski koncert u Mostaru

FENA
U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture (BZK) "Preporod" - Gradsko društvo Mostar i Medžlisa Islamske zajednice Mostar u srijedu, 25. novembra, bit će upriličen svečani bajramski koncert.

Koncert će biti održan u Sportskoj dvorani Univerzitetskog sportsko-rekreativnog centra "Mithad Hujdur Hujka" u Mostaru u 19 sati, a u programu će nastupiti jedanaest horova osnovnih škola s područja Mostara koje rade po federalnom nastavnom planu i programu.

"Ovaj koncet je završna priredba vjersko- kulturne manifestacije 'Bajramske radosti' koja se u školama realizira posljednja dva mjeseca. Manifestaciji je predhodio konkurs za izbor najboljih literanih i likovnih radova o njegovanju i afirmaciji bošnjačke nacionalne kulture, posebno Bajrama i bajramskih običaja. Prije ovog koncerta, 21. novembra, u Osnovnoj školi Drežnica održano je takmičenja horova ilahija i kasida.

Žiri u sastavu: Emir Nuhanović, Ibrahim Alibegović i Ehlimana Tikveša, objavit će rezultate ovog takmičenja na svečanom bajramskom koncertu" istakao je sekretar BZK "Preporod"- Gradsko društvo Mostar Kasim Mušinović.

On je dodao kako je datum održavanja svečanog koncerta u povodu Kurban- bajrama namjerno preciziran 25. novembra, kako bi na taj način BZK "Preporod" i građani Mostara obilježili Dan državnosti BiH.