{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu navečer otvaranje sajma knjige u Lajpcigu

F
16.3.2011. u 17:51
0
0
U srijedu navečer otvaranje sajma knjige u Lajpcigu
0
U srijedu navečer otvaranje sajma knjige u Lajpcigu
Adisa Bašić (Foto: Imrana Kapetanović)
Autori iz BiH Mirsad Sijarić, Suzana Lovrić, Adisa Bašić, Mile Stojić i Stevan Tontić sudjelovat će u regionalnom programu "Jugoistočna Evropa u fokusu" Lajpciškog sajma knjige koji će biti otvoren u srijedu navečer.
Sajam knjiga u Lajpcigu predstavlja jednu od najznačajnijih platformi za promociju književnosti iz regije jugoistočne Evrope. Nakon frankfurtskog, koji se prvenstveno bavi prodavanjem i kupovinom licenci, lajpciški je drugi najznačajniji sajam na njemačkom govornom području i jedan od najvećih u Evropi.

Težište sajma je na predstavljanju autora te njihovih djela publici, tako da se ne radi o sajmu izdavača već o sajmu književnosti i autora.

Pod motom "Odabrano iz Bosne i Hercegovine" predstavit će se autori iz BiH Mirsad Sijarić, Suzana Lovrić, Adisa Bašić, Mile Stojić i Stevan Tontić. Osim autora, na sajmu će biti predstavljen i štand koji promovira našu književnost s promotivnim materijalima i portfolijima bh. autora na njemačkom jeziku, te grafičkim rješenjem bh. strip crtača Filipa Andronika.

"Čitateljima, posjetiteljima sajma predstavit ćemo njemačke prijevode naših autora i samo odabrana savremena bh. izdanja s ciljem da ih animiramo da nakon posjete sajma i nekih od bh. autora i pročitaju u njemačkom izdanju.

Time je cijela ponuda štanda usmjerena prema njemačkom čitatelju i otišla je dalje od uobičajenog izlaganja izdanja bh. izdavača što zasigurno nije dovoljno za jedan međunarodni sajam", saopćio je Sarajevski otvoreni centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: