{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U srijedu manifestacija "Posuški Kamendani"

F
6.8.2011. u 12:23
0
0
U srijedu manifestacija "Posuški Kamendani"
0
U organizaciji Turističke zajednice Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u Posušju se prvi put organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom "Posuški Kamendani“.
Cilj ove manifestacije, koja počinje u srijedu, 10. augusta, je predstavljanje odnosa hercegovačkog čovjeka prema kamenu, kao prirodnome materijalu i suživotu s njim.

U tri dana, koliko će trajati "Kamendani", a u sklopu manifestacije "Posuško ljeto", na programu će biti praktične radionice, izložbe profesionalnih i amaterskih izložaka - radova od kamena među kojima je i onih kiparske kolonije "Visoka Glavica", te izložba slika pod nazivom "Kamen na slici".

Također će biti prikazan dokumentarni film "Plamen prži kamen".

Autor i idejni začetnik ovoga projekta je Branko Bago iz posuškog ureda turističke zajednice.

Koordinator projekta Ante Marić je izjavio kako se očekuje velika posjeta ljudi u Posušje jer se radi o jedinstvenoj manifestaciji koja će obuhvatiti i neke druge stare narodne hercegovačke običaje kao turnir u "šijavici", a u programu će nastupiti i kulturno-umjetnička društva.

"Do sada imamo minimalan broj prijavljeni amaterskih i profesionalnih umjetnika ali očekujemo i više njih jer prijave traju do devetog ovoga mjeseca", kazao je Marić, dodajući da su svi dobrodošli na ovu jedinstvenu manifestaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: