Kultura
3

U Srebrenici izvedena predstava "Ja sam životinja"

SRNA
Druge večeri pozorišnog amaterskog festivala "Cultural pump up" u Srebrenici večeras je nastupila grupa sarajevskih glumaca amatera koji su izveli predstavu "Ja sam životinja".

Posjećenost je večeras bila nešto bolja nego prilikom izvođenja jučerašnje predstave "Kamen mudrosti".

Sutra, trećeg dana festivala, bit će organizovano takmičarsko veče skečeva koje će izvesti srebrenički osnovci i srednjoškolci, a za pobjednika je pripremljena nagrada.

Neformalna pozorišna grupa "Fetus" iz Srebrenice nastupit će u subotu, 30. marta sa predstavom "Prenatalni period", koju će izvesti u dva termina na srpskom i engleskom jeziku.

Posljednjeg dana festivala, 31. marta, na programu je Internacionalni dan u okviru koga će pozorišne grupe iz Srbije, Engleske, Belgije i Rumunije organizovati edukativno-kreativne radionice za sve zainteresovane za pozorišno-muzičko stvaralaštvo.

Planirane kreativne radionice o temi "Film u mojoj glavi" dio su projekta britanske "Opere cirkus" koji se realizuje sa srebreničkim Savjetom mladih.

Mladi srebrenički scenarista i režiser Filip Jokanović iz neformalne pozorišne grupe "Fetus", koja je suorganizator ovog festivala, izjavio je Srni da festival nije takmičarski, nego je edukativno-revijalnog karaktera.

Organizatori festivala su "Fetus" i Savjet mladih, a finansijsku pomoć su pružili opština Srebrenica i "Opera cirkus".