Kultura
1

U Skenderiji 15. novembra "Noć mahalanja"

Klix.ba
"Das ist Noć mahalanja" je muzičko-scenski događaj koji će kroz humor i pjesmu povezati sarajevsku publiku u Skenderiji 15. novembra.

Najbolji fragmenti – skečevi iz dvije najpopularnije teatarske predstave u BiH "Ja, mahaluša“ i "Ja, mahalac“, u kojim su protagonisti izvanredni glumci Dragan Marinković Maca i Nela Đenisijević, bit će muzički sjedinjeni s najvećim hitovima bosanskohercegovačke muzičke scene.

Tako će smijeh biti praćen dobrom pjesmom, a dobra pjesma bit će uvertira u urnebesnu komediju o bh. mentalitetu. Na sceni će se izmjenjivati velika imena bh. estrade, koja će uz šalu i komiku postati akteri te "Noći mahalanja“.

"Das ist Noć mahalanja“ proizašla je iz spomenute dvije sjajne predstave koje je do sada gledalo 60 hiljada ljudi i koje su apsolutni hit u BiH.

Za predstave se uvijek traži karta više i zbog ove iznimne potražnje inicirano je i jedno ovakvo druženje u kome će akcent biti na humoru i pjesmi, čime se želi pružiti sarajevskoj publici noć za pamćenje. I pokazati da bosanski humor i duh nemaju cijenu.

Ulaznice se mogu rezervirati na www.kupikartu.ba ili kupiti na blagajnama Bosanskog kulturnog centra, agencije Centrotours i Skenderije po cijeni od 10 KM.