Kultura
0

U SKD "Cankar" tri izložbe

FENA
Povodom rođenja slovenskog pjesnika Franca Prešerna (3. decembar) Slovensko kulturno društvo Cankar tradiocionalno organizuje "Dan otvorenih vrata".

Tako su danas prostorije Društva otvorene za sve posjetioce koji će u skromnom prostoru moći pogledati čak tri izložbe.

Riječ je o izložbama poznatog fotoreportera Rikarda Larme, maturanta srednje umjetničke škole Marka Gačnika i inžinjerke hortikulture Ane Mrdović.

Fotoreporter Rikard Larma, koji sad živo u SAD-u i radi za novine "Metro" predstavalja svoje fotografije objavljivane u ovim novinama.

Mladi Marko Gačnik predstavlja se izložbom crteža s motivom portreta, tačnije crta portete koje su uradili kipari.

Izložba Ane Mrdović ujedno je i prigodna i prodajna. Naime, radi se o adventnim vijencima i prigodim cvjetnim aranžmanima.

Dan otvorenih vrata u Cankaru danas traje do 15.00 sati, a u narednim danima oni koji bi željeli kupiti vijence i aranžmane mogu posjetiti Društvo do 14.00 sati.

Kako kaže predsjednica SKD "Cankar" Dina Maksumić za 16. decembar predviđeno je gostovanje lutkarske predstave za djecu "Pohorska legenda" u izvedbi Lutkarskog gledališča Kukuruzno zrno iz Slovenske Bistrice, a SKD "Cankar" ovu predstavu koja će se igrati u sali Općine Stari Grad daruje djeci Sarajeva.