{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SARTR-u prezentacija radionice za projekat "Red, red shoes"

31.5.2012. u 11:06
3
0
U SARTR-u prezentacija radionice za projekat "Red, red shoes"
3
U SARTR-u prezentacija radionice za projekat "Red, red shoes"
U prostorijama Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) danas će biti upriličena prezentacija sarajevske radionice za projekat "Red, red shoes" (Sarajevo-Belfast)
Prezentacija radionice dio je projekta koji Aparat teatar iz Sarajeva realizira u saradnji sa kompanijom Replay iz Sjeverne Irske, i udruženjem Belfast-Sarajevo, a čija je promocija planirana za proljeće 2013 godine a pod imenom "Red, red shoes". Radi se o šokantnoj adaptaciji jedne Andersenove bajke, čiji glavni junak je dijete koje za vrijeme građanskog rata mora da izabere "stranu".

Rad na ovoj predstavi uključuje radionice po osnovnim školama u Sarajevu i Belfastu, o temi "Drugi". Dječiji radovi ostvareni na ovim radionicama postaju dio dramaturgije, kao i vizuelnog identiteta predstave. U komadu se prepliću dvije bogate kulture kao što su irska i bosanska, kao i sudbine dva grada, Belfasta i Sarajeva.

Nakon već održane radionice u Belfastu, u Sarajevskom ratnom teatru sa početkom u 16.00 sati bit će prezentirana radionica održana sa sarajevskim mališanima.

Početak prezentacije radionice je u 17.00 sati, a ulaz je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: