Kultura
0

U SARTR-u premijera predstave "Kakav krokodil ima glas?"

Sarajevo-x.com
U skladu sa programom aktivnosti, Sarajevski ratni teatar je počeo sa organiziranjem i produkcijom predstava za najmlađu publiku i tinejdžere, sa ciljem angažiranog djelovanja među mlađom populacijom i profiliranjem buduće publike. U skladu sa ovom orijentacijom u martu je planirana premijera predstave "Kakav krokodil ima glas?".

Predstava će premijernobiti izvedena 17. marta u 12:00 sati, a prva repriza planirana je 24. marta, također u 12:00 sati. Priča za predstavu "Kakav krokodil ima glas?" inspirisana je talijanskom pjesmom "Crocodille“ koja govori o načinu glasanja raznih životinja, te o njihovim različitostima. U predstavi se dvije djevojčice, kroz igru, pokušavaju sjetiti što više životinja, kako one izgledaju, kako se glasaju, kako hodaju itd.

Zaplet nastaje onog momenta kada se jedna od djevojčica sjeti krokodila. A kakav krokodil ima glas? U potrazi za odgovorom susreću se sa jednim dječakom, šutljivim i usamljenim, kojeg djevojčice uvuku u svoju igru, te njih sve troje kreću na ekspediciju i putovanje...putovanje koje ukazuje kako svako dijete, koliko god bilo posebno, ima pravo na igru, maštanje i radost.

Cilj predstave je da glumčka igra pokrene dječiju maštu i uvuće publiku u događanje priče, te da se kroz interaktivni odnos sruši „četvrti zid“ i izbriše granica između djece i teatra.

"Kakav krokodil ima glas?“ je autorski projekat Udruženja “Mala scena”, u predstavi igraju Irma Alimanović, Mirna Kreso i Adnan Kreso, a dramatizaciju potpisuje Asja Krsmanović.

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 8 godina. Ukoliko ste zainteresirani da prisustvujete jednoj od predstava, molimo vas da nas kontaktirate (033 664 070 i 061 434 846) i rezervirate ulaznice. Cijena ulaznice je 5 KM, a za grupne posjete 3KM.