|

U SARTR-u počele probe za predstavu "Bullying Collection" u režiji Aleša Kurta

U SARTR-u počele probe za predstavu "Bullying Collection" u režiji Aleša Kurta
67
E. LJ.
15.7.2019. u 11:32
0
komentara
67

dijeljenja
U SARTR-u počele probe za predstavu "Bullying Collection" u režiji Aleša Kurta Foto: H. M./Klix.ba
Kraj sezone u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) obilježile su prve probe za predstavu "Bullying Collection" koja je nastala prema jednočinkama grupe autora (Sam Guzman, Ian McWethy, Aleš Kurt, Nejra Babić), a čiju režiju potpisuje Aleš Kurt.
"S obzirom na to da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, 'Bullying Collection' ukazuje na sveprisutni problem iz pozicije žrtve, nasilnika, roditelja, kao i institucija koje se bave ili bi se trebale baviti vršnjačkim nasiljem. Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno", saopćeno je iz SARTR-a.

U predstavi igraju Selma Alispahić, Mirela Lambić, Jasenko Pašić, Maja Salkić, Sead Pandur, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Premijera je planirana u oktobru 2019. godine. Predstavu je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.