{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SARTR-u koncert Nicolasa Cantea i Damira Imamovića

F
14.1.2013. u 08:32
0
4
U SARTR-u koncert Nicolasa Cantea i Damira Imamovića
0
U SARTR-u koncert Nicolasa Cantea i Damira Imamovića
Damir Imamović
U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) u ponedjeljak u 22 sata bit će održan koncert/session na kojem će prvi put zajedno nastupiti Nicolas Cante, francuski pijanista i Damir Imamović, bh. vokalista i gitarista. Ulaz je besplatan.
Iako se poznaju već nekoliko godina, nikada nisu nastupili zajedno. Ovaj put, Cante je na odmoru u gradu kojeg voli i odlučio je taj odmor iskoristiti za druženje i zajedničku svirku s Imamovićem.

"Pozorište SARTR ljubazno nam je ustupilo prostor. Još jedan je važan povod na kojeg bismo vas podsjetili ovim okupljanjem. U subotu, 19. januara, navršava se pet godina od kada nas je napustila Nirman Moranjak-Bamburać, profesorica književnosti i rodnih teorija, feministkinja i aktivistica. U okviru Udruženja "CRVENA" pokrenuta je inicijativa za izdavanjem zbornika radova Nirman Moranjak-Bamburać koji bi trebao ne samo čuvati uspomenu na ovu vrsnu javnu radnicu nego i poticati feminističke i uopće rodne perspektive u domaćoj teoriji i aktivizmu", rekao je Damir Imamović.

Imamović i Cante ovu svirku posvećuju uspomeni na Nirman i pozivaju da se finansijskim ili drugim prilozima pomogne izdanje ovog zbornika.

Sve informacije o zborniku i načinu na koji se može učestvovati u njegovoj produkciji mogu se dobiti na [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: