|

U SARTR-u gostuje predstava "Chik Lit"

U SARTR-u gostuje predstava "Chik Lit"
0
F
FENA
17.2.2014. u 10:42
0
komentara
0

dijeljenja
U SARTR-u gostuje predstava "Chik Lit"
Na sceni SARTR-a sutra u utorak, 18. februara u 20h publika će imati priliku pogledati gostujuću predstavu "Chik Lit“ u režiji Tanje Miletić-Oručević koja dolazi iz Hrvatskog Narodnog Kazališta u Mostaru.
Ova burleska bavi se novom elitom stasalom u tranzicijskom razdoblju i neizlječivim bolestima savremenog društva. Dok se elita guši u svih sedam smrtnih grijeha, nevidljiva, ali prisutna gomila uzalud prosvjeduje.

Sve se događa na jednom partyju, to je svijet novopečenih tajkuna i industrijalaca koji zapošljavaju podobne i poslušne, a na sceni je cijela lepeza likova, koji će ironično, groteskno i kritički razotkriti vrijeme i vrijednosti koje živimo. Paralelno s partyjem, ispred porodične vile protestuju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug Chick Lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba “ulice” s novopečenom aristokracijom.

Na sceni je velika ekipa od 13 glumaca: tajkuna igra Ivo Krešić, a njegovu suprugu, Chik Lit spisateljicu Jelena Kordić Kuret. Njima ravnopravni partneri na sceni su Robert Pehar, Velimir Pšeničnik Njirić, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Saša Oručević, Emir Spahić, Ivo Krešić, Angela Bulum i Ivan Skoko.

Autor: Damir Šodan
Režija: Tanja Miletić-Oručević
Kostimi i scenografija: Lejla Hodžić

Predstava je jako kritički nastrojena i ima jaku notu društvene angažiranosti, ali ne upada u jeftino moraliziranje i zauzimanje strana.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.