{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti

F
6.4.2006. u 08:53
0
0
U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti
0
U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti
Tradicionalna godišnja izložba koju povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva organizuju Udruženje likovnih umjetnika BiH, Asocijacija arhitekata BiH i Udruženje likovnih umjetnika primjenjene umjetnosti BiH otvorena je sinoć u galeriji Kolegijum Artistikum.
Gran Prix iz oblasti primjenjene umjetnosti i dizajna pripao je Asimu Đeliloviću. Nagrada za grafički dizajn Kemalu Hromiću i Miodragu Spasojeviću, nagrada za enterijer Mustafi Forti, nagrada za fotografiju Ameru Kapetanoviću, nagrada za keramiku Ranki Mutevelić, nagrada za tekstil-moda dizajn Emini Husedžinović, nagrada za scenografiju Slobodanu Perišiću.

U oblasti arhitekture nagradu koju sponzorira firma STO iz Austrije dobili su Ahmet i Faruk Kapidžić za poslovnu zgradu ASA Holding u Sarajevu.

Nagrada za realizaciju pripala je Husejinu i Mehmedu Dropiću za objekat Bijele džamije u Brčkom.

Nagradu za ideju (za idejno riješenje Upravne zgrade Islamske konferencije u Džedi pripala je timu autora Adnana Pašića, saradnicima Naidi Abazović, Hajri Helač, Dini Husetiću, Adnanu Kopiću, Edini Mehović, Nađi Šabanović i Nedžadu Varajiću.

Posebno priznanje za enterijer pripalo je Kenanu Hadžoviću i Ladi Maglajlić za butike GRANOFF u Avazovoj zgradi i ulici Ferhadija.

Gran prox Udruženja likovnih umjetnika pripao je Mustafi Skopljaku. Nagradu za slikarstvo dijele Dragana Nuić-Vučković i Zvjezdana Veselinović, nagrada za crtež pripala je Ivani Čavar, a nagrada za grafiku Irfanu Hozi, dok je nagradu za instalaciju dobio Džeko Hodžić.

Izložbu je otvorio premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: