{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti

F
6.4.2006. u 08:53
0
0
U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti
0
U Sarajevu uručene nagrade najboljima u arhitekturi, primijenjenoj i likovnoj umjetnosti
Tradicionalna godišnja izložba koju povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva organizuju Udruženje likovnih umjetnika BiH, Asocijacija arhitekata BiH i Udruženje likovnih umjetnika primjenjene umjetnosti BiH otvorena je sinoć u galeriji Kolegijum Artistikum.
Gran Prix iz oblasti primjenjene umjetnosti i dizajna pripao je Asimu Đeliloviću. Nagrada za grafički dizajn Kemalu Hromiću i Miodragu Spasojeviću, nagrada za enterijer Mustafi Forti, nagrada za fotografiju Ameru Kapetanoviću, nagrada za keramiku Ranki Mutevelić, nagrada za tekstil-moda dizajn Emini Husedžinović, nagrada za scenografiju Slobodanu Perišiću.

U oblasti arhitekture nagradu koju sponzorira firma STO iz Austrije dobili su Ahmet i Faruk Kapidžić za poslovnu zgradu ASA Holding u Sarajevu.

Nagrada za realizaciju pripala je Husejinu i Mehmedu Dropiću za objekat Bijele džamije u Brčkom.

Nagradu za ideju (za idejno riješenje Upravne zgrade Islamske konferencije u Džedi pripala je timu autora Adnana Pašića, saradnicima Naidi Abazović, Hajri Helač, Dini Husetiću, Adnanu Kopiću, Edini Mehović, Nađi Šabanović i Nedžadu Varajiću.

Posebno priznanje za enterijer pripalo je Kenanu Hadžoviću i Ladi Maglajlić za butike GRANOFF u Avazovoj zgradi i ulici Ferhadija.

Gran prox Udruženja likovnih umjetnika pripao je Mustafi Skopljaku. Nagradu za slikarstvo dijele Dragana Nuić-Vučković i Zvjezdana Veselinović, nagrada za crtež pripala je Ivani Čavar, a nagrada za grafiku Irfanu Hozi, dok je nagradu za instalaciju dobio Džeko Hodžić.

Izložbu je otvorio premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: