|

U Sarajevu upriličen tradicionalni koncert "Božiću u susret"

U Sarajevu upriličen tradicionalni koncert "Božiću u susret"
63
F
FENA
10.12.2012. u 20:33
0
komentara
63

dijeljenja
1/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
3/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
4/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
5/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
6/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
7/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
8/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
9/9 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U povodu predstojećih božićnih blagdana večeras je u Sarajevu upriličen tradicionalni koncert pod nazivom "Božiću u susret".
U programu, raznolikog muzičkog opusa nastupili su solisti Katarina Kikić, Ivan Mikulić i Đani Stipaničev, uz orkestar "Bell Arte", a pod dirigentskom palicom Alme Aganspahić.

Posjetitelje je pozdravio dopredsjednik Matice hrvatske Sarajevo Ivica Mršo, istaknuvši da je ovo predbožićno vrijeme darivanja, radosti i topline.

Predsjednik Matice fra Perica Vidić Feni je kazao da se radi o tradicionalnom koncertu koji se organizira uoči božićnih blagdana, podsjećajući da su nedavno upriličeni i Dani Matice hrvatske, u sklopu kojih su održani koncerti sarajevskih srednjih škola, odnosno gimnazija.

- Poznato je da Matica hrvatska kao i HKD Napredak organiziraju predbožićne koncerte, kazao je fra Perica Vidić, najavljujući da će u Sarajevu uskoro biti održan još jedan božićni koncert.

Osim bogatoga kulturnog programa u dvorani sarajevskog Doma Oružanih snaga BiH, posjetitelji su bili u prilici nastaviti druženje uz prigodan domjenak.

"Božiću u susret" u Sarajevu je organizirala Matica hrvatska Sarajevo, a generalni pokrovitelj koncerta je Vlada Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.