{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"U Sarajevu sam vidio najljepše žene"

S
31.7.2010. u 16:33
0
78
"U Sarajevu sam vidio najljepše žene"
0
Slavni holivudski glumac i najveća zvijezda ovogodišnjeg "Sarajevo Film Festivala", Morgan Freeman, posljednjeg dana boravka u našeg glavnom gradu podijelio je sa brojnom publikom i novinarima svoje utiske o Sarajevu, upoznavanju sa Nelsonom Mandelom i snimanjem filma "Invictus", svom najvećem grijehu...
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)

Na neizostavno pitanje šta mu se najviše svidjelo u Sarajevu Freeman je rekao da je osnovna stvar koja dominira šarmantnost ljudi koji žive ovdje.

"Nadam se da ćete mi oprostiti na ovome i da ćete me pustiti da odem, ali sam u Sarajevu vidio neke od najljepših žena. Primijetio sam da je ovo grad šetača. Mnogo hodate i to se očigledno odražava na vaša tijela. Hvala vam na tome", duhovito je primijetio slavni oscarovac.

Iako je stigao u Sarajevu s namjerom da pogleda neki od bh. filmova, to se nije desilo, ali je rekao da bi rado snimao na ovom području.

Freeman je u dva filma, "Bruce Almighty" i "Evan Almighty", glumio Boga, a svojim najvećim grijehom smatra svoj ponos. Napravio je i paralelu između ovih filmova i filma "Invictus" u kojem igra Nelsona Mandelu. Freeman je rekao da se za ulogu u posljednjem ostvarenju morao pripremati, dok to za ulogu Boga nije bilo potrebno.

(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)

Iako je snimio bezbroj filmova u kojima je igrao različite karaktere, od svodnika do nekih od najznačajnijih ličnosti u ljudskoj istoriji, Freeman je rekao da nijedna uloga nije značajno promijenila njegove životne stavove.

Kada bi mogao birati dvije žene koje bi želio glumiti Freeman je rekao da su to britanska kraljica Elisabeta Prva i nekadašnja izraelska premijerka Golda Meir.

Film "Invictus", u kojem Freeman glumi Nelsona Mandelu, bit će prikazan večeras u otvorenom kinu "Metalac". Freeman je rekao da je rad na filmu bio uzbudljiv, ali se nije mogao sjetiti kada se tačno upoznao sa Mandelom i da je to bilo nekad krajem '80-ih godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: