U Sarajevu predstavljena knjiga "Suada i Muše – Fudbaler i Balerina"

F
FENA
22.2.2019. u 21:07
294
19
U Sarajevu predstavljena knjiga "Suada i Muše – Fudbaler i Balerina"
294
1/14 Foto: I.Š./Klix.ba
2/14 Foto: I.Š./Klix.ba
3/14 Foto: I.Š./Klix.ba
4/14 Foto: I.Š./Klix.ba
5/14 Foto: I.Š./Klix.ba
6/14 Foto: I.Š./Klix.ba
7/14 Foto: I.Š./Klix.ba
8/14 Foto: I.Š./Klix.ba
9/14 Foto: I.Š./Klix.ba
10/14 Foto: I.Š./Klix.ba
11/14 Foto: I.Š./Klix.ba
12/14 Foto: I.Š./Klix.ba
13/14 Foto: I.Š./Klix.ba
14/14 Foto: I.Š./Klix.ba
Knjiga "Suada i Muše Fudbaler i Balerina" predstavljena je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo uz izložbu i projekciju filma o životu, karijerama i ljubavi bh. velikana, primabalerine Sarajevskog baleta Suade Kavazović-Mušović i fudbalera Džemaludina Mušovića.
Knjigu je počeo raditi novinar "Oslobođenja" Dinko Omeragić, koji je, nakon što je uradio prvi dio preminuo, ali je nezavršenu knjigu ostavio svojim sinovima Danielu i Darku.

"Otac nam je ostavio u amanet da dovršimo knjigu. Mi smo dali obećanje da ćemo to učiniti. Bio je to veliki izazov i nije bilo lako, jer je naš otac živio u vrijeme kada su Muše i Suada bili u vrhuncu slave", kazao je izjavi za medije Darko Omeragić.

Omeragići su uspjeli dovršiti knjigu romansiranu fotomonografiju, a književnica Indira Kučuk-Sorguč, koja je napisala drugi dio knjige, konceptualno je uobličila u jedinstvenu monografiju sastavljenu iz tri dijela: Knjiga o Suadi, Drugi o njima i Knjiga o Mušetu.

"Nama kao porodici Omeragić ova knjiga znači puno, jer smo ispunili amanet dat ocu, ali znači i Bosni i Hercegovini koja ima velikane poput Mušeta i Suade", rekao je Omeragić.

Također je večeras prikazan i kratki film o Suadi Kavazović-Mušović i fudbaleru Džemaludinu Mušoviću koji slave 50 godina braka i koji su živi svjedoci da ljubav pobjeđuje sve i da oba partnera mogu ispuniti sebe i svoje želje uz bezuvjetnu podršku onoga drugoga, te da fudbal i balet mogu zajedno.

Na izložbi postavljenoj u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo predstavljeno je 16 fotografija koje govore karijeri, ali ponajviše o ljubavi.


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: