Dom mladih
2

U Sarajevu pogledajte predstavu "Ocat i sin" koja će uskoro dobiti i TV seriju

Klix.ba
Popularni komičari Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar sa urnebesnom komedijom "Ocat i sin" sutra stižu u Dom mladih Sarajevo, a ulaznice za galeriju još samo danas možete kupiti putem online kupovine i agencija po cijeni od 7,5 KM.

Predstava počinje u 20 sati, a organizatori su za danas pripremili pogodnosti za kupce putem online kupovine Kupikartu ba.

"Uz jednu kupljenu ulaznicu za galeriju, kupci koji danas budu kupovali online, drugu ulaznicu će dobiti gratis, odnosno jednu ulaznicu će kupovati za 7,5 KM. Dakle, ova pogodnost vrijedi samo danas i samo za online i kupovinu putem agencija", pojasnili su organizatori iz agencije PRimera.

Ulaznice u redovnoj prodaji za parter dostupne su po cijeni 15 KM danas i sutra na platou Skenderije.

Vremenski odmak od jedne generacije mnogim će ljubiteljima komedije najbolje opisati predstava “Ocat i sin”. Zuhra igra oca, a u ulozi sina nastupa mladi stand-up komičar Tin Sedlar kojem je ova uloga novi izazov i iskorak u karijeri. Inspiraciju za predstavu Zuhra je, prema vlastitim riječima, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava s vlastitim sinom, petnaestogodišnjakom, a najveća mu je pohvala, kazao je, kada mu gledatelj priđe i kaže "Moj je sin isti kao tvoj".

Samo ironično ime predstave može se protumačiti kao kiselo ubrizgavanje starih metoda zavođenja u novija vremena u kojima nije tako jednostavno. Iako je očeva svakodnevica podređena isključivo sinu, njegovi se planovi ipak znatno razlikuju. Iskusni zavodnik, koji je nekada zavodio brojne žene po cijelom gradu, doajen zavođenja koji sam sebe naziva ‘žigolo’, odlučuje na komičan način objasniti sinu kako uspjeti baš na tom području.

Ova predstava u skorije vrijeme dobiva i svoju televizijsku inačicu.