Traje do 11. decembra
1

U Sarajevu otvorena izložba stripa Fazonator "Vođa šatrovački đavo" autora Berina Tuzlića

I. B.
Berin Tuzlić otvorio izložbu "Vođa šatrovački đavo"
Berin Tuzlić otvorio izložbu "Vođa šatrovački đavo"
Izložba "Vođa šatrovački đavo" print izdanja stripa Fazonator autora Berina Tuzlića svečano je otvorena u sarajevskoj Galeriji ULUPUBiH-a.

Otvaranju izložbe prisustvovale su brojne zvanice, među kojima se našao i ambasador Republike Slovenije u BiH Damijan Sedar.

"Ja kao diplomata uvijek kažem da su ovakve izložbe garancija za opstanak vašeg društva i Bosne i Hercegovine", poručio je Sedar.

Berin Tuzlić aktivno djeluje na svjetskoj i domaćoj likovnoj sceni. Njegov Fazonator doživio je i svoje četvrto print izdanje, gdje su Berina inspirisala vremena u kojem živimo.

"Fazonator je jednostavno svjedok svog tog ludila kojeg mi živimo i svega onoga što nas okružuje. To svjedočenje će se nastaviti i dalje. Doživio je već i 90 epizoda jednominutnih crtanih filmova, što će reći da je sposoban isfazonirati i mišljenje. Upravo zbog toga, ova izložba predstavlja pravu poslasticu za sve one koji vole satirični strip", pojasnio je svoj opus autor Berin Tuzlić.

Berin Tuzlić otvorio izložbu
Berin Tuzlić otvorio izložbu "Vođa šatrovački đavo"

Osim print izdanja Fazonator se može naći i u elektronskoj formi na stranici www.fazonator.com koja ima redovnih 30.000 čitalaca/članova. Svi zainteresovani svoj mail mogu ostaviti na stranici, te svaki novi strip fazon objavljen na webu dobiti na svoju e-mail adresu.

Izložba "Vođa šatrovački đavo" će za posjetitelje biti otvorena svakim radnim danom od 10 do 18 časova sve do 11. decembra, a privih 50 posjetilaca izložbe na poklon će dobiti strip sa 304 strip "fazona".

Berin Tuzlić je bosanskohercegovački animator i režiser. Završio je animaciju na Zagrebačkoj školi crtanog filma, kao i na A-Film Dansk u Danskoj. Realizirao preko 80 integriranih marketing kampanja, osmislio više od 8 brendova. Učestvovao je sa autorskim radovima na više od 30 internacionalnih festivala širom svijeta.

Predsjednik je ASIFA BiH - svjetskog udruženja animatora, ogranak za BiH te autor velikog broja art animiranih filmova, muzičkih spotova, stripova i reklama. Tuzlić je nagrađen sa više od 30 međunarodnih nagrada, te samim tim i član ULUPUBiH.