{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu otvorena izložba "Razglednice Pariza" Mirsade Kadribašić i Katarine Matić-Žilić.

F
FENA
1.11.2018. u 19:39
497
6
U Sarajevu otvorena izložba "Razglednice Pariza" Mirsade Kadribašić i Katarine Matić-Žilić.
497
Francuski institut u Bosni Hercegovini večeras je u prostoru Gazi Husrev-begovog Hanikaha upriličio izložbu slika "Razglednice Pariza" autorica Mirsade Kadribašić i Katarine Matić-Žilić.
Izloženo je 20 radova, koji su nastali inspiracijom autorica putovanjem u Pariz. One su kroz slike izrazile svoju fascinaciju jednim od najljepših gradova na svijetu.

Izložbu je otvorio ambasador Francuske u Bosni Hercegovini Guillome Rousson, koji je kazao da je izložba u potpunosti posvećena Parizu "o kojem sanja cijela generacija mladih umjetnika iz cijelog svijeta".

"Razglednice Pariza predstavljaju scene i likove iz svakodnevnog života, sa velikim bogatstvom boja i sadržaja. Deset akvarela Mirsade Kadribašić su priča današnjice, priča o vezama, o odnosima i načinu komunikacije. Katarina Matić-Žilić u svojim radovima služi se različitim tehnikama - olovka, ugalj, tuš, pasteli, akvareli, akril..., kako bi pronašla izraz za svaki prizor koji vidi i koji ju je očarao. Tema njenih radova posebno se fokusira na arhitekturu francuskih gradova, naročito Pariza", kazao je Rousson.

Izložba će biti otvorena do 10. novembra, a nakon Sarajeva bit će predstavljena u drugim bh. gradovima - Mostaru, Banjoj Luci, Doboju i Maglaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: