Velika posjećenost
50

U Sarajevu otvorena izložba i održana promocija knjige vizuelne umjetnice Amele Hadžimejlić

L. K.
Sinoć u 18 sati upriličeno je zvanično otvaranje izložbe vizuelne umjetnice Amele Hadžimejlić u novoosnovanom galerijskom prostoru ArkA Art and Education centra na adresi Logavina 20, Sarajevo.

Uz veliko interesovanje publike autorica predstavlja izložbu i istoimenu art-knjigu pod nazivom "Deset slika bez odgovora“, koja je ujedno i prva zvanična publikacija Udruženja za promociju umjetnosti i kulture ArkA. Izložba će biti otvorena do 7. decembra 2021., a može se posjetiti svakoga dana od 13 do 20 sati.

Ovim događajem za javnost je zvanično i otvoren ArkA Art and Education center koji kao svojevrstan projekat u kulturi ima za cilj obrazovanje u polju umjetnosti i umjetničkim disciplinama, institucionalno djelovanje kao izlagački i galerijski prostor te djelovanje kao prvi otvoreni grafički studio u Bosni i Hercegovini, opremljen i namijenjen u potpunosti za rad u tehnikama umjetničke grafike.

"Drago nam je da smo kroz svoj rad uspjeli uspostaviti još jednu instituciju koja treba da služi itekako devalviranoj bosanskohercegovačkoj kulturnoj sceni. Pogotovo nam je velika čast što večerašnjem otvaranju prisustvuje ovoliki broj posjetilaca uz fenomenalnu izložbu i promociju knjige naše uvažene vizualne umjetnice Amele Hadžimejlić. Naš plan i cilj je da sarajevskoj, a i bosanskohercegovačkoj publici, pružimo bogat i kvalitetan izlagački program koji je fokusiran na promociju naše i regionalne scene, a večerašnji događaj je upravo prvi i vrlo bitan korak ka tome. Pored toga, za cilj imamo i obiman program edukacije, kurseva, predavanja i workshopa u poljima kulture i umjetnosti. Osnovne programe smo već uspostavili a građani Sarajeva mogu da se informišu o našem radu na našim facebook i instagram stranicama", rekao je osnivač i direktor centra i Udruženja za promociju kulture i umjetnosti ArkA, Amer Hadžić.