{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu otvoren Klezmer festival

F
14.9.2007. u 10:00
0
0
U Sarajevu otvoren Klezmer festival
0
U Sarajevu otvoren Klezmer festival
Manifestacija za mir među narodima, inspirirana jevrejskom muzikom nastalom iz spoja različitih kultura, Klezmer festival otvoren je sinoć u Sarajevu u Kinu "Bosna" i trajat će do 15. septembra.
Nakon zvaničnog otvaranja, održan je koncert pjevačice jazz i tradicionalne muzike i pobjednice XVIII izdanja italijanskog festivala autorske muzike Ilarie Patassini-Pilar te rock i blues banda "Snaps" iz Sarajeva.

Drugog festivalskog dana, večeras će se 21.00 sat koncertom u Domu vojske predstaviti jedan od najpoznatijih talijanskih pijanista Giovanni Allevi, kojeg međunarodna kritika naziva i talijanski klavirski genij. Poznat je po obradama klasične evropske muzičke tradicije koju otvara novim pop i savremenim muzičkim tendencijama.

Zadnjeg dana Festivala, 15. septembra u sarajevskoj Vijećnici će u 21.00 sat nastupiti Giovanni Seneca Trio&Sabine Meyer na koncertu pod nazivom "Mediteranski napjevi - za mir među narodima", uz sudjelovanje međureligijskog zbora Pontanima.

Mediteranski napjevi je spektakl koji se zasniva na susretu narodnih pjesama mediteranskog podneblja, od juga Italije, preko Španije, sjeverne Afrike, Grčke i Balkana te originalnih kompozicija Giovannija Senece.

Zatvaranje Festivala predviđeno je nakon koncerta u 23.00 sata, uz nastup kazališne skupine Zeroteatro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: