{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu otvoren Festival ulične umjetnosti

Klix.ba
8.9.2018. u 11:23
72
7
U Sarajevu otvoren Festival ulične umjetnosti
72
Na platou Narodnog pozorišta Sarajevo nastupom violiniste Irhada Baručije sinoć je počeo četvrti Festival ulične umjetnosti Sarajevo.
Nakon Baručije posjetiocima se kratkim, ali inspirativnim riječima obatio direktor FUU-a Aleš Kurt, nakon čega je uslijedio rap nastup umjetnika STOPOSTO i Black Beriz koji su ubrzo digli atmosferu i

Današnji festivaski program predviđen u kompleksu zgrade Papagajka se preusmjerava na dvorište Osnovne Škole Musa Ćazim Ćatić, te program počinje u 18 sati sa projekcijom filmova Studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, saopćili su organizatori.

Ovogodišnji slogan i inspiracija festivalskih aktivnosti „I love my life“ motiviralo je studente Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu da pripreme izložbu za sve posjetioce dvorišta škole.

Istog dana, u 19 sati ispred Gradske tržnice posjetioci imaju priliku čuti izvedbe članova Kamernog sinfonijskig orkestra Zenice.

U Velikom parku u danas i sutra u periodu od 10 do 20 sati biti će otvoren tradicionalni Art Market na kom iz godine u godinu predstavljamo uratke domaćih dizajnera.

Na ovogodišnjem Art marketu možete posjetiti štandove: Eye Contact Eye (nakit), TANKA (odjeća), Martad (nakit), Make Me (nakit), Ziggy T-Shirts & Džindžuve, Saša Džino - horor proza i tri naslova: Mrtvačke mrlje, Srce od plastike i Šejtanov groben, Sanjin Mašić - knjige crteža, karikature, Da Valja handmade magnetics i Amira Midić digitalne ilustracije, čestitke i art printovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: