{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održana promocija knjige Amera Đulića "Bili smo samo brojke"

Piše: R. D./Klix.ba
16.12.2018. u 09:47
86
34
U Sarajevu održana promocija knjige Amera Đulića "Bili smo samo brojke"
86
U Sarajevu održana promocija knjige Amera Đulića "Bili smo samo brojke"
Sinoć je u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti održana promocija knjige "Bili smo samo brojke" Amera Đulića.
Događaj je održan u organizacije Inicijative mladih za ljudska prava i Škole drugačijih sjećanja, te je uprkos snijegu, Muzej bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Knjiga Amera Đulića se fokusira na zločine i torturu koju je proživio kao maloljetni logoraš kroz 233 dana boravka u logorima Hrvatskog vijeća obrane.

Diskusiju je moderirao Bešir Isaković, a o različitim aspektima istraživanja zločina torture, sa posebnim fokusom na događaje u Koštanoj bolnici u Stocu govorili su Nedim Jahić i Amer Obradović.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim Sarajevu na velikom odzivu, ekipi iz Inicijative, a posebnu Zlatanu Hajlovcu, Aliju Mahmutćehajiću i Muhamedu Tucakoviću na podršci u realizaciji događaja", kazao je Đulić.

Na skupu se za riječ javilo i nekoliko potomaka ubijenih u Koštanoj bolnici, a zaključak skupa je da se traganje za istinom i pravdom nastavlja, naglašavajući "individualnu i komandnu odgovornost pojedinaca, a ne krivicu hrvatskog naroda za progone Bošnjaka i logore Herceg Bosne", zaključeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: