Velik odziv građana
48

U Sarajevu održan umjetnički performans u čast Adiju Lukovcu

Piše: L. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ovaj događaj je isplaniran kao znak zahvalnosti za bogati muzički opus i umjetničko naslijeđe Adija Lukovca, te njegov značaj za nastavak razvoja elektronske muzike i savremene umjetnosti na području Bosne i Hercegovine.

Prvi dio događaja je kreiran kroz umjetničke projekte benda Adi Lukovac & Ornamenti, dok su u drugom dijelu umjetnici i muzičari kreirali "happening" svirajući zajedno u improvizacijskoj jam sessiji posvećenoj Adiju Lukovcu.

Večeras su u performansu učestvovali mlada umjetnica Smirna Kulenović, ali i muzičari Leonardo Šarić, Nedim Zlatar (Basheskia & Edward EQ), Vanja Solaković, Mirza Bradarić, Ismar Žalica, Vanja Gutić, Arman Hadžigrahić (Činčila), Dalio Sijah, Deni Sijah, Jan Delić, Zlatan Džanović (InTheRoom), Ognjen Šavija (Ambrosia), magistrica harmonike Amela Frljučkić, gitarista Amar Šantić, Alem Brka, Ajdin Reverbegović i brojni mladi umjetnici sa aktuelne scene.

Organizaciju su činili mladi reditelji i snimatelji Sara Ristić, Šejla Lajlani, Tatjana Nikolić i Nedim Karalić koji su iz tri različite i nezavisne perspektive dokumentarno zabilježiti događaj.

Prema informacijama naših fotoreportera, događaju je prisustvovalo više od 200 ljudi, a muzej je bio pun.