{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu izložba o nasilju nad ženama

F
13.8.2007. u 18:40
0
0
U Sarajevu izložba o nasilju nad ženama
0
U Sarajevu izložba o nasilju nad ženama
Sarajevo
Izložba fotografija koja na dramatičan način prikazuje rasprostanjenost nasilja nad ženama bit će otvorena u Sarajevu u sklopu kampanje protiv kršenja ovog osnovnog ljudskog prava.
Izložba u zajedničkoj organizaciji Vijeća Evrope i Švicarske ambasada u BiH bit će prvo otvorena u galeriji 'Novi hram' (15. augusta), a zatim u glavnoj Pošti u Sarajevu (31. augusta), prije nego bude prikazana u drugim poštama u BiH.

Izložba je organizirana u vezi sa dodjelom nagrade za ljudska prava na Sarajevo film festivalu i dio je kampanje Vijeća Evrope «Zaustavimo nasilje nad ženama» pokrenute u novembru 2006., koja će trajati do sredine 2008. godine. Ova tema je i prioritet politike ljudskih prava Federalnog odjela za vanjske poslove Švicarske.

Ciljevi kampanje su da se suzbije nasilje nad ženama tako što će se države članice Vijeća Evrope potaknuti da nasilje u porodici uvrste u svoja zakonodavstva kao krivično djelo i pojačaju službe za podršku i zaštitu žena. Kampanja je javna i uključuje razne manifestacije, izlaganje postera i prikazivanje tv spotova kojima se ukazuje na rasprostranjenost nasilja nad ženama u Evropi, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: