"Pisma iz Južne Amerike"
9

U Sarajevo stigao putopisac Robert Dacešin koji je posjetio 49 zemalja i 249 gradova

L. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Robert Dacešin već dugo ostavlja svoje tragove po cijelom svijetu, do sada je posjetio 49 zemalja i 249 gradova. Osim što je pokrenuo svoj blog na kojem redovno piše o avanturama i daje savjete svima koji žele putovati, Dacešin je nedavno napisao i knjigu "Pisma iz Južne Amerike" koju će sutra predstaviti u Sarajevu.
Svoju prvu knjigu opisuje kao jednostavnu knjigu o ljudima, uzavrelom asfaltu i tropskim džunglama.

"Potrudio sam se da ti svaku zemlju u kojoj sam boravio predstavim na najrealniji mogući način, uzimajući u obzir mišljenja ljudi kod kojih sam odsjedao, trudeći se da stvorim jednu objektivnu sliku svega onoga što se dešava. Sve o čemu ćeš čitati zaista se desilo. Ali isto tako hoću da znaš kako ova knjiga nije posvećena samo putovanjima. Govorim u njoj i o nekim drugim stvarima. Ljubavi. Zahvalnosti. O snovima koji se ostvaruju kad nešto onako baš jako i bez imalo sumnje poželiš. O istinski bitnim stvarima u životu", opisuje Dacešin.

Svi oni koji žele upoznati ovog ambicioznog mladića, porazgovarati s njim o putovanjima i dobiti savjete za najpogodnije načine putovanja po cijelom svijetu mogu to učiniti 30. septembra u hotelu Marriot u 20 sati.