|

U Sarajevo doputovao i lider grupe "U2" Bono Vox

U Sarajevo doputovao i lider grupe "U2" Bono Vox
0
F
FENA
20.8.2006. u 15:07
0
komentara
0

dijeljenja
U Sarajevo doputovao i lider grupe "U2" Bono Vox
U Sarajevo je danas u toku trajanja najvećeg regionalnog filmskog festivala doputovao i Bono Vox, pjevač irskog rock benda U2 te veliki prijatelj Sarajeva i SFF-a.
Bono Vox je drugi put gost Sarajevo film festivala. Inače je dugogodišnji prijatelj grada Sarajeva, a mnogi se sjećaju i 1993. godine kada je ovaj istaknuti pjevač Novu godinu proveo u opkoljenom Sarajevu. Bono također posjeduje i bh. pasoš.

U svijetu je poznat i po svom humanitarnom radu. Od 1999. godine intenzivno je uključen u lobiranja i kampanje za umanjivanje novčanog duga zemalja trećeg svijeta i popravljanje nepovoljne situacije u afričkim zemljama. Tokom čestih putovanja sastajao se sa svjetskim političarima, među kojima su i predsjednik SAD-a George W. Bush te britanski premijer Tony Blaire, kod kojih je lobirao za pomoć zemljama trećeg svijeta.

Grupa U2 jedna je od najpopularnijih rock grupa na svijetu od sredine 80-ih. Nastali su 1976. godine, a do danas je u svijetu prodano približno 170 miliona njihovih albuma. Koncert u Sarajevu održali su 1997. godine u sklopu turneje "Popmart".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.